Определено 14 август няма да бъде запомнен с добро от отборите от група В на световните квалификации в Зона Европа.

България загуби с 0:2 от Македония, а всъщност активът на всички 6 отбора от „българската група“ е един равен и 5 загуби.

Най-добре се представи отборът на Чехия, който завърши 1:1 като гост на Унгария.

Чехите започнаха по-активно мача и поведоха с гол на нападателя на Либор Козак в 23-та минута, който се възползва от подаване на халфа на Петр Ирачек. До края на полувремето нови голове не паднаха.

След почивката домакините получиха право да изпълнят дузпа и звездата им Балаш Джуджак бе хладнокръвен от бялата точка за 1:1 в 57-та минута. Нито „маджарите”, нито чехите успяха да се разпишат отново и в крайна сметка резултатът остана непроменен до последния съдийски сигнал.

Предстоящият ни съперник на 6 септември Италия загуби с 1:2 като домакин на Аржентина в мач, който се игра в чест на Папа Франциск. Гонсало Игуаин откри в 20-а минута, а в началото на второто полувреме Евер Банега удвои аванса на „гаучосите“. „Скуадра адзура“ успя да върне само едно попадение чрез Лоренцо Инсине в 76-а минута.

С основна заслуга за успеха на "гаучосите" в отсъствието на суперзвездата Лионел Меси бе Гонсало Игуаин. Той първо откри резултата в 21-ата минута, а след това асистира за попадението на Евер Банега в началото на второто полувреме.

Двубоят в Рим беше посветен на папа Франциск, който е аржентинец. Двата тима бяха на посещение ден преди срещата при главата на римо-католическата църква.

Дания пък претърпя поражение с 2:3 като гост на Полша. Домакините откриха чрез Клих, но до края на полувремето „червения динамит“ обърна резултата чрез Ериксен и Брайтвайте.

През второто полувреме обаче поляците на свой ред направиха обрат и след голове на Собота и Жиелински стигнаха до драматичния успех.

Армения загуби с 0:2 при визитата си в Албания, а Малта загуби с 0:3 в Азербайджан.