Интер удари Рома с 5:3 в изключително атрактивен и красив мач от 24-ия кръг на Серия А.

Освен 8-те гола, които си вкараха двата тима, пропуските пред двете врати не спираха и срещата можеше да бъде дори още по-резултатна.

Уесли Снайдер даде преднина на домакините от Милано още в третата минута с тупалка извън границата на наказателното поле, но Фабио Симплисио бързо изравни в 13-ата, засичайки от близо прострелно центриране на Касети отдясно.

35-ата минута, когато Самуел Ето’о нахлу в наказателното поле и с премерен изстрел прати топката в мрежата, за да изведе Интер отново напред.

В 62-ата минута Джампаоло Пацини се откъсна сам срещу вратаря, а Николас Бурдисо го фаулира в гръб и получи директен червен картон, а за нерадзурите бе отсъдена дузпа.

Авторът на втория гол Ето’о застана зад бялата точка и с безкомпромисен изстрел покачи на 3:1.

Камерунският национал имаше заслуга и за четвъртото попадение, когато с глава свали към Тиаго Мота, за който остана по-лесното - да вкара с глава от 2 метра, също с глава за 4:1 в 71-ата.

С 10 човека Рома успя да върне 2 гола до 4:3, като точни бяха Мирко Вучинич и Лория в 75-ата и 81-ата минути.

Въпреки че преднината на Интер отново бе стопена до само един гол, до края на срещата положенията бяха пред вратата на гостите и Естебан Камбиасо довърши вълците в 90-ата, когато се разписа за крайното 5:3.

След силната си серия в последните мачове тимът на Леонардо вече е трети, като се доближи на пет точки зад водача Милан. Нерадзурите обаче имат да изиграят един мач повече от градски съперник и могат да скъсят преднината на само 2 точки и да се борят за 6-ата си поредна титла в Калчото.