Въпреки продажбата на проблемния Уесли Снайдер, Интер продължи да затъва в Серия А, след като загуби с 1:3 гостуването си на Сиена от 23-ия кръг. Срещу почти сигурния изпадащ „нерадзурите“ показаха все същите слабости и все по-сериозно се отдалечават от битката за титлата.

Въпреки трудната си позиция домакините успяха да натиснат именития си съперник още от началото и в първите минути новата покупка Инъсент Емегара почти изведе Алесандро Росина сам срещу Самир Ханданович, но Жуан Жезус пресече подаването.

Грандът от Милано отвърна с далечен удар на Фреди Гуарин, който с мъка бе избит от Джанлука Пеголо малко, преди да навести мрежата му.

В 21-ата дошлият от Лориен Емегара ознаменува дебюта си с гол, след като Матео Рубин спринтира отляво и центрира ниско към нигериеца. Той отклони съвсем леко топката, колкото тя да мине зад гърба на Ханданович.

Интер обаче изравни още в следващата атака, макар и с голяма доза късмет. Антонио Касано центрира отляво, но топката прехвърли всички, за да влети във вратата.

Головете обаче продължиха да валят и в 25-ата минута Алесио Сесту залъга, че ще центрира, а вместо това стреля под гредата на Ханданович, който не мръдна – 2:1.

Ситуацията съвсем се влоши за гостите в 55-ата минута, когато Кристиан Киву бе изгонен с директен червен картон. Румънецът фаулира в наказателното поле откъсващ се срещу вратаря играч на Сиена, а Росина отбеляза от бялата точка за 3:1.


szólj hozzá: Siena vs Inter Milan 3:1 GOALS HIGHLIGHTS

Така Интер вече изостава на цели 12 точки от лидера Ювентус. „Нерадзурите“ остават 4-и с 40 точки, само на 1 пред петия Фиорентина, който победи с 2:0 Парма.

Резултатите от Серия А:

Сиена – Интер 3:1

Дженоа – Лацио 3:2

Пескара – Болоня 2:3

Фиорентина – Парма 2:0

Палермо – Аталанта 1:2

от 21,45 часа тази вечер: Милан - Удинезе