Интер спря негативната си серия от последните три мача и спечели с 2:0 при домакинството на Пескара от 20-я кръг на Серия А.

Интер започна силно срещата и в 6-та минута Паласио стреля опасно, но Перен спаси удара му и изби топката в корнер. В 17-та минута Касано подаде към Камбиасо, който отблизо стреля, но Перен отново се намеси добре и спаси.

„Нерадзурите“ поведоха в резултата в 30-та минута, когато Киву подаде към Касано, а той намери Паласио, който с хубав удар прати топката в долния ляв ъгъл на вратата на Перен.

Интер удвои своята преднина в 54-та минута, когато Паласио подаде към Гуарин, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Пескара и почти на празна врата прати топката в мрежата на Перен.

До края на срещата Интер продължи да контролира събитията на терена, но футболистите на Андреа Страмачони видимо намалиха темпото на игра.

След този успех Интер се изкачи на трето място във временното класиране на Серия А с актив от 38 точки. Пескара заема шестнадесета позиция с 20 точки.


szólj hozzá: Inter Milan vs Pescara 1:0 Palacio
szólj hozzá: Inter Milan vs Pescara 2:0 Guarin