Интер победи Ливорно с 2:0 в мач от 12-тия кръг на Серия А, а може би още по-хубавата новина за феновете на "нерадзурите" бе завръщането в игра на легендарния Хавиер Санети.

Интер имаше преимущество от самото начало, а резултатът бе открит след 30 минути игра, благодарение на грешка на Франческо Барди. В опита си да изчисти едно центриране, вратарят на Ливорно по комичен начин вкара топката в собствената си врата и подари преднината на Интер.

В края на първата част Рикардо Алварес бе близо до втори гол, но този път Барди се намеси отлично и предотврати попадението. През второто полувреме пък Родриго Паласио имаше отлична възможност, но не реализира и авансът на Интер оставаше само един гол.

В 82-а минута под бурните аплодисменти на феновете в игра се завърна 40-годишният Хавиер Санети, който около 6 месеца се възстановяваше от контузия. Аржентинецът бързо показа, че не е загубил класата си. Именно от него тръгна отлична атака, която стигна до Матео Ковачич. Хърватинът изведе много хитро Юто Нагатомо, който от воле вкара за крайното 2:0.

В класирането Интер е на четвърто място с 25 точки, а Ливорно е 14-и с 12.

ВИДЕО от мача вижте ТУК!

ВИДЕО: Интер се справи с Ливорно, Санети се завърна триумфално

източник: Gulliver/Getty Images