Интер се наложи с 3:0 като гост на пълния аутсайдер Бари в последен мач от 23-я кръг на Серия А. Двубоят обаче не бе приключен лесно от „нерадзурите”, а и бе загрозен от изпълнение на Кристиан Киву, който удари явно Марко Роси, но не бе изгонен от арбитъра Ромео.

Първи мач като титуляр за Интер изигра Джампаоло Пацини, и се отблагодари на Леоналдо с попадение за гласуваното доверие.

Въпреки че излезе след пет поредни загуби, Бари се опита да застраши максимално именития противник, и на няколко пъти домакините принудиха Жулио Сезар да се намесва акробатично.

Бари дори имаше и претенции за дузпа, когато Майкон игра с ръка в пеналта, но реферът реши, че не е действал умишлено.

След около час игра дойде и моментът на Киву, който удари с юмрук Роси в лицето, но нито главният съдия, нито помощникът му видяха случката, и вероятно Дисциплинарната комисия ще вземе решение за наказание на румънеца едва по видео записите.

Уесли Снайдер се завърна игра след два месеца лечение на контузия в 61-та минута, а едва в 70-та Интер успя да отбележи попадение. Това стана благодарение на едно от новите попълнения – Хусин Карха, който направи двойно с Ето`о и отбеляза хубав гол.

Бари обаче не се отказа, и продължи да търси поне равенството. Едва в продълженията пък Интер стигна до нови два гола, дело на Пацини в 94-та и Снайдер в 96-та минути, за да направят резултата по-прилично изглеждащ за статистиката.

Интер има 41 точки до момента, и изостава на седем от Милан, но е и с мач по-малко от лидера.