Интер не можа да бие и във втория си мач от началото на новия сезон в Серия А. След като паднаха от Палермо на старта, „нерадзурите” завършиха 0:0 с Рома на „Сан Сиро”.

Двубоят, освен с многото пропуски, ще се запомни с неприятен инцидент след сблъсък между централния бранител на домакините Лудио и стража на „вълците” Маартен Стекеленбург. В 14-та минута бразилецът ритна в главата вратаря при опит да играе с топката, а холандецът изпадна в безсъзнание. След сериозния инцидент, Стекелнбург бе изнесен от терена на носилка с обездвижен врат, а в 18-та минута на негово място се появи Богдан Лобонт.

В опит да намери правилната система,  Джан Пиеро Гасперини за пореден път излезе в променен вид – този път с 3-5-2, като Уесли Снайдер бе в средата, напред с Диего Милито и Диего Форлан. Нападението на „нерадзурите” бе подменено постепенно през втората част, след като на терена стъпиха Мауро Сарате и Съли Мунтари.

За Рома пък младежкият национал на Италия Фабио Борини бе титуляр за сметка на Боян Къркич. Бившият нападател на Барселона така и не се появи в игра. Като десен и ляв бек съответно пък започнаха Симоне Перота и Родриго Тадей. Франческо пък водеше атаката на столичани.

И двата отбора имаха възможности да вкарат голове, но до такива така и не се стигна. След разочароващото начало на новия сезон и за двата тима и бъдещето на Гасперини и на Луис Енрике е под въпрос.

Срещата пък бе под номер 756 за Хавиер Занети с фланелката на Интер, като с това той изравни рекорда на Джузепе Бергоми.

В класирането Интер заема 15-то място с актив от 1 точка, а на 16-то място е Рома отново с 1 точка.

В друг двубой от по-рано в събота, Каляри победи Новара с 2:1.