Шампионът Интер постигна изключително ценна победа като гост на Сампдория. „Нерадзурите” се наложиха с 2:0, а головете за възпитаниците на Леонардо вкараха Уесли Снайдер и Самуел Ето’о. Това бе първи успех за Интер в Генуа от четири мача.

Първото полувреме на стадион „Луиджи Ферарис” в Генуа премина при леко надмощие за домакините, които имаха отлична възможност да поведат в резултата, но удар на Андреа Поли срещна гредата. От своя страна Интер също имаха две възможности чрез Снайдер и Ето’о в последните минути, но гол така и не падна.

Крайният изход от двубоя бе решен последните минути, когато паднаха и двата гола за гостите. Първо Снайдер откри в 73-ата минута с невероятно изпълнение от 35 метра, а в продължението на срещата камерунският нападател Самуел Ето’о се реваншира за пропуските си и оформи крайното 2:0.

Със спечелените три точки отборът на Интер се доближи на само две от лидера Милан, който е и с мач по-малко. „Росонерите” срещат отбора на Наполи, който бе изместен от втората позиция именно от Интер.