Интер се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига, след като победи Байерн Мюнхен с 3:2 като гост, и така, след като загуби с 0:1 в Милано, с повече попадения на чужд терен намери място в Топ 8.

Байерн бе по-добрият тим на терена през по-голяма част от двубоя, но не успя да реализира многото си положения, а накрая липсата на концентрация на „баварците” бе наказана грубо с попадение в заключителните минути.

Интер стартира добре, с попадение още в четвъртата минута, дело на Самуел Ето`о, който бе изведен отлично зад гърба на отбраната на домакините. Камерунският нападател мушна умело кълбото между краката на Крафт, за да върне нещата от самото начало и да изравни общия резултат.

В 21-та минута обаче стражът на Интер Жулио Сезар сгреши глупаво, като не реагира добре при един далечен удар на Ариен Робен от 22 метра, не успя да улови топката, и вместо това я отклони към Марио Гомес, който от своя страна я отигра перфектно и с гръб към вратата прехвърли Сезар и намери рамката, за да изравни.

Десет минути по-късно отново Робен потърси извеждащ пас отляво, топката се отклони в Тиаго Мота и достигна до Томас Мюлер в наказателното поле, а за нападателя остана да копне технично кълбото над Жулио Сезар, за да даде вече добър аванс на Байерн.

До края на първото полувреме тимът от Мюнхен сътвори невероятни пропуски, за които със сигурност ще съжалява горчиво доста време.

В 34-та минута след бърза атака, Франк Рибери се изправи очи в очи със Сезар, но опитът му да го прехвърли мина на по-малко от метър над вратата. Още по-невероятен обаче бе пропускът в 40-та минута. След извеждащ пас вдясно в пеналта, Гомес засече трудно топката, но успя да я провре до голлинията. Там тя се спря точно преди да влезе във вратата, а Ранокиа съумя да избие в мига, преди Мюлер да я довкара в мрежата.

След почивката, играта вървеше равностойно, но остротата на Байерн малко се позагуби, което даде повече възможности за Интер да атакува спокойно. Така в 63-та минута Уесли Снайдер успя отново да изравни в мача. Ето`о чукна топката на границата на наказателното поле, оттам Снайдер шутира, Швайнщайгер протегна крак, но не успя да докосне топката, а Крафт се разтегна максимално, но и той не улови кълбото, което влетя в далечния ъгъл на вратата му.

Ремито класираше Байерн за четвъртфиналите, и явно домакините легнаха на тази мисъл, като все по-рядко поглеждаха към вратата на противника. На терена се появиха Алтинтоп и Бадщубер, които обаче допълнително кротнаха нещата в центъра.

Отникъде не се виждаше обаче и как Интер ще вкара победен трети гол. Не така явно мислеше отново Самуел Ето`о, който освен с първия гол, асистира за другите два.

В 88-та минута камерунецът навърза няколко защитници в наказателното поле, нахлу към дузпата и намери връхлитащия Пандев, който заби топката в мрежата, и потопи в скръб „Алианц Арена”.

Шокираният тим на Байерн така и не успя да реагира в последните пет минути до финалния съдийски сигнал, и след като профука повече от 10 голови положения, се даде на настоящия европейски шампион Интер, който продължава защитата на трофея си от миналата година. Загубата вероятно подпечата и окончателно напускането на Луис Ван Гаал в края на сезона.

След мача нервите на Бастиан Швайнщайгер не издържаха, и полузащитникът влезе в разправия с физиотерапевт на Интер.