След изненадващата загуба на Милан в първия кръг на Серия А, другият гранд от Милано – Интер не допусна изненада срещу другия от новаците в елита Пескара. Играчите на Андреа Страмачони постигнаха резонен успех с 3:0 като гост с две бързи попадения преди почивката.

Уесли Снайдер откри в 17-ата минута, когато получи добро подаване от Диего Милито, а само 3 минути по-късно аржентинецът собственоръчно вкара втория гол за своя тим.

До края на полувремето Пескара получи достатъчно шансове не само да намали, но и да изравни, ала така и не успя да реализира.

През втората част по-добрата физическа подготовка на „нерадзурите“ оказа своето влияние, но вместо да атакуват съперника, футболистите на Страмачони предпочитаха безцелно да разиграват топката. Милито този път се отчете с фрапатен пропуск, когато сам срещу падналия вратар Матиа Перин не уцели вратата. Все пак опитният нападател даде още една асистенция, този път към резервата Фелипе Коутиньо, който оформи крайния резултат.

Така "нерадзурите" оглавиха временното класиране в Серия А заедно с Наполи, с които имат по 3 точки в актива си.

В друг мач от кръга Рома се отърва от домакинска загуба срещу Катания с изравнителен гол в добавеното време на мача. Срещата на „Олимпико“ бе на път да се превърне във втората голяма изненада, след като играчите на Роландо Маран на два пъти повеждаха в резултата.

Левият бек на гостите Джовани Маркезе откри в 29-ата минута, а „римските вълци“ трябваше да чакат чак до 59-ата за изравнителния гол на Пабло Освалдо, който се разписа с уникално акробатично изпълнение. Само десетина по-късно обаче Франческо Лоди намери по чудесен начин Алехандро Гомес и нападателят матира Стекеленбург за втори път в мача.

Едва в 91-ата минута 18-годишният Николас Лопес, който замени легендата Франческо Тоти, успя да донесе точката на своя тим след центриране на Майкъл Брадли.

След откриващия мач помежду си Рома и Катания се намират съответно на 10-а и 9-а позиции във временното класиране.


Sintesi Roma-Catania 2-2 ***26 agosto 2012*** by mondocatania