Дербито на Милано от 26-я кръг на Серия А завърши без победител. Интер и Милан завършиха 1:1 и по този начин направиха услуга на преследвачите им Лацио и Фиорентина.

Милан започна силно мача и в 7-та минута Де Шилио стреля, но в аут.

„Росонерите“ поведоха в резултата в 21-та минута, когато Боатенг пусна много хубав извеждащ пас към Ел Шаарауи, който стреля с външен фалц и прати топката в близкия ъгъл на вратата на Ханданович за 1:0.

Седем минути по-късно Милан можеше да удвои своята преднина, когато Ел Шаарауи центрира от корнер в наказателното поле на Интер, след което Марио Балотели стреля с глава, но Ханданович спаси. В 29-та минута Де Шелио пусна добър пас към Балотели, който стреля, но Ханданович отново спаси.

Интер можеше да изравни резултата в 54-та минута, когато Камбиасо подаде към Паласио, който стреля от движение, но Абиати показа рефлекс и спаси.

В 66-та минута Ночерино центрира в наказателното поле на Интер, след което Марио Балотели стреля с глава, но Ханданович се намеси и спаси.

Интер успя да изравни резултата в 72-та минута, когато Нагатомо центрира в наказателното поле на Милан, където Скелото засече топката с глава и я прати във вратата на Абиати.

До края на срещата двата отбора не успяха да си отбележат нов гол.

След това равенство Милан е на трета позиция с 45 точки, а Интер е четвърти с 44. Лацио е пети също с 44, но и мач по-малко, а Фиорентина е на шесто място с 42 пункта и също с мач по-малко.


szólj hozzá: Inter 0-1 AC Milan EL SHAARAWY
szólj hozzá: Inter 1-1 AC Milan Ezequiel Matias Schelotto