Рома и Наполи не успяха да се победят в среща от 35-ия кръг в Серия А и завършиха 2:2. Гостите водеха в резулатата почти до края на двубоя, но допуснаха изравнителен гол в последните минути на мача.

Срещата започна по-добре за домакините от Рим, които обаче трябваше да чакат до 42-ата минута, за да открият резултата. Марко Антонио де Матош, по-известен като Маркиньо, вкара попадението след подаване на Алеандро Роси.

ВИДЕО и СНИМКИ: С гол в края Рома спъна Наполи за място в ШЛ

източник: Reuters

Голът активизира гостите, на които им бяха необходими 4 минути след почивката, за да изравнят резултата. Една от звездите на неаполитанците Марек Хамшик намери чудесно десния халф Хуан Камило Сунига и с бомбен шут от около 28 метра по диагонала той преодоля Богдан Лобонт, който пазеше за „вълците“ в отсъствието на наказания титуляр Маартен Стекеленбург.

В 67-ата минута Наполи постигнаха пълен обрат, след като Горан Пандев асистира на уругвайския голаджия Единсон Кавани.

ВИДЕО и СНИМКИ: С гол в края Рома спъна Наполи за място в ШЛ

източник: Reuters

Резултатът се запази 1:2 до 88-ата минута, когато влезлият на смяна Фабио Симплисио все пак съхрани шансовете на „вълците“ за място в Европа.

ВИДЕО и СНИМКИ: С гол в края Рома спъна Наполи за място в ШЛ

източник: Reuters

Наполи изпусна чудесна възможност да изпревари поне временно 3-ия Лацио преди тежкия мач на „римските орли“ като гост на Удинезе. Клубът от Неапол остана 4-и в класирането с 55 точки, колкото има и тимът на Еди Рея. Рома пък не помръдна от 7-ата позиция със своите 51 точки, като 3 кръга преди края изостава на точка от 5-ия Интер, който е с мач по-малко.


szólj hozzá: Roma vs Napoli 2:2 ALL GOALS