Отборът на Интер победи с минималното 1:0 Милан в дербито от 7-я кръг на Серия А. Единственото попадение в срещата отбеляза Валтер Самуел в самото началото на изключително напрегнатия двубой на „Джузепе Меаца“. „Росонерите“ от своя страна не успяха да се възползват от предимството си през второто полувреме – да играят с човек повече от своя опонент.

Отборът на Милан за пореден път доказа, че лошото начало на сезона не е нещо извънредно. Тимът има само 7 спечелени точки в първите 7 кръга. След изключително ценния успех за Интер, съставът се намира на 4-о място във временното подреждане с 15 точки, колкото има и Лацио.

Двата тима показаха още от самото начало на срещата, че класата не е подвластна на времето. Доказателство за това бе изключително вихреното начало на двубоя. Още във 2-та минута Интер откри резултата. Валтер Самуел засече топката с глава за 1:0 след центриране от фаул на Естебан Камбиасо.

„Нерадзурите“ продължиха в същия дух, а играта на Милан изглеждаше така, сякаш, тимът не бе готов да противодейства в началните минути на своя съперник. Едно от най-опасните положения в началото за „росонерите“ дойде в 14-та минута, след мощен удар от около 30 метра на Монтоливо, но топката мина много близо покрай дясната странична греда.

В 30-та минута Кевин Принс Боатенг създаде опасност пред вратата на Интер, но топката така и не се оказа в мрежата за разлика от 40-та минута. Тогава Ханданович успя да изпревари Емануелсон, топката отскочи към Монтоливо, който вкара топката във вратата, но едва след съдийския сигнал, който прозвуча за нарушение срещу стража на символичните гости.

Въпреки положенията на Милан, Интер владееше повече топката през първата част и категорично демонстрира по-големите си футболни козове в този двубой. Нещата обаче се промениха коренно през второто полувреме.

Всичко това се случи, след като в 48-та минута японецът Нагатомо получи втори жълт картон за игра с ръка далеч от наказателното поле, почти в центъра на терена. Това промени статуквото на терена и инициативата премина почти изцяло в играчите на символичния домакин.

Последва много силна втора част за Милан, която обаче така и не доведе дори до изравнително попадение. В 67-та минута Боян Къркич стреля отдалеч, вратарят на Интер спаси. Веднага след това и „нерадзурите“ оформиха своя атака, в която появилият се като резерва Перейра опита да изненада отдалеч с мощен удар Абиати, но на стража не му се наложи да спасява мрежата, тъй като топката излезе в аут, на около метър в страни от целта.

В 76-та Робиньо центрира ниско, Джанпаоло Пацини не успя да стигне до топката и да я засече от непосредствена близост до голлинията. Малко след това отново той остана на милиметри от топката на точната на дузпата, без да успее да я засече.

В една от малкото опасности пред вратата на Милан през второто полувреме дойде след бърза контраатака в 81-та минута, но без успех.

82-та минута се оказа една от ключовите в мача. Съдията не отсъди дузпа за Милан, след като Робиньо се свлече на земята, малко преди да овладее топката в наказателното поле. Главният рефер реши да покаже жълт картон на Пацини, който се втурна неистово да иска 11-метров наказателен удар от арбитъра.

В даденото от съдията продължение Робиньо отново излезе на чудесна позиция, но страничният рефер не пропусна да отсъди засада.

Въпреки многото шансове след почивката, футболистите на Милан чуха последния съдийски сигнал, без да видят гол във вратата на съперника и по този начин останаха на 11-а позиция със 7 точки.


AC Milan - Inter footyroom.com by footyroom

Титулярни състави:

Милан: Абиати, Бонера, Йепес, Мексес, Де Шилио, Де Йонг, Монтоливо, Емануелсон, Боатенг, Ел Шаарави, Къркич.

Интер:  Ханданович, Ранокиа, Самуел, Жуан, Санети, Гаргано, Камбиасо, Нагатомо, Коутиньо, Касано, Милито.