Грандовете на европейския футбол Германия и Италия завършиха наравно 1:1 в контрола помежду си. Бундестимът и „скуадра адзура” сътвориха качествен мач, който се игра в сравнително бързо темпо и предложи на зрителите доста интересни моменти пред двете врати.

В Дортмунд домакините упражниха натиск в началните минути, който доведе до гол в 18-а минута, а негов автор бе обичайният заподозрян Мирослав Клозе.

Нападателят оползотвори чудесна комбинация между Месут Йозил и Томас Мюлер, след която последният влезе в наказателното поле и подаде за своя съотборник в Байерн, който от почти легнало положение вкара във вратата на Буфон.

В края на първата част италианците имаха сериозни претенции за дузпа, след като Антонио Касано падна в наказателно поле при сблъсък с Пер Мертезакер, но съдията остана безмълвен.

Италианците все пак стигнаха ди изравнителен гол в 81-та минута чрез Джузепе Роси. Немците изгубиха топката в собствената си половина и тя стигна до футболиста на Виляреал. Неговият първи удар бе париран от Нойер, но при добавката Роси бе безпогрешен и вкара за 1:1.

В друга контрола Холандия победи Австрия с 3:1 след голове на Снайдер, Хунтелаар и Каут от дузпа. За австрийците Арнаутович реализира почетния гол.