Отборът на Галатасарай постигна безценна победа над Ювентус в Шампионската лига и по този начин го изхвърли от турнира на най-богатите. Турският гранд се наложи с 1:0, което се оказа достатъчно за тима на Роберто Манчини да заеме второто място в групата за сметка именно на „старата госпожа“.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА ГАЛАТАСАРАЙ НАД ЮВЕНТУС ВИЖТЕ ТУК!

Скъпоценният гол за домакините бе дело на Уесли Снайдер пет минути преди края на редовното време.

Мачът се доигра днес, след като обилният снеговалеж снощи наложи срещата да бъде прекратена в 31-ата минута снощи.

ВИЖТЕ ВИДЕО КАДРИ ОТ СТАДИОНА

Срещата на Тюрк Телеком Арена започна с подчертано превъзходство на домакините. В първия четвърт час Галатасарай пресираше в значителна степен своя италиански опонент, като не му оставяше много пространства. Все пак, „бианконерите“, които бяха без своя диригент в средата на терена Андреа Пирло, стигнаха до едно изгодно положение в 16-ата минута, когато Артуро Видал напредна, центрира от дясно към Фернандо Йоренте, който намери трудно топката, но не успя да я насочи към целта.

Минута след това, Клаудио Маркизио извърши фаул, който му донесе и жълт картон, който бе първи в тази среща. Селчук Инан изпълни, но ударът му мина съвсем малко в страни от десния страничен стълб на Джиджи Буфон.

След половин час игра обаче „старата госпожа“ постепенно взе инициативата и се настани по-трайно в половината на „лъвовете“. В 31-ата обаче двубоят бе прекратен заради обилният снеговалеж при резултат 0:0.

След решение на УЕФА, доиграването бе насрочено за днес от 15 часа българско време. Въпреки усилията на домакините, теренът бе в доста лошо състояние, но въпреки това и продължаващият снеговалеж, мачът бе подновен.

В оставащите минути до края, двата тима не успяха да създадат много чисти положения, нов крайна сметка домакините изтръгнаха ценния успех. Решителният гол дойде в 85-ата минута. След дълго центриране в наказателното поле, Дидие Дрогба свали по прекрасен начин топката към Снайдер, който с прецизен удар по диагонала не остави шанс на Джанлуиджи Буфон.

В заключителните пет минути на срещата наставникът на гостите Антонио Конте направи две промени, пускайки в игра нови двама нападатели, но и този ход не помогна на „старата госпожа“ да стигне до изравнителен гол, който щеше да им осигури място в следващата фаза.

Така в крайното класиране Ювентус остана на трето място и отпада от надпреварата, заедно с Копенхаген. Италианският гранд ще продължи участието си в европейските клубни турнири, но в Лига Европа. Напред в турнира на шампионите продължават Реал Мадрид и Галатасарай.