Фиорентина започна успешно кампанията си в Серия А за сезон 2013/2014, след като надигра гостуващия Катания с 2:1. Джузепе Роси отбеляза първия си гол за флорентинци в италианския елит, а Давид Писаро се реваншира за грешката при изравнителния гол за „слоновете“ с великолепно изпълнение.

Двубоят се очакваше с особено любопитство и заради съдбата на Адем Ляич, като се потвърдиха прогнозите, че наставникът Винченцо Монтела го е извадил от групата за мача. Първоначално сърбинът бе част от 23-членния състав, но така и не зае мястото си пейката.

Липсата му обаче не се усети на терена, където „виолетовите“ бяха пълни господари на случващото се през първата част. Те успяха да открият резултата още с първата си чиста ситуация. В 14-ата минута Хуан Куадрадо се впусна на пробив отдясно и много хитро изкара топката към дузпата, откъдето Роси нанесе плътен шут за 1:0.

Fiorentina-Catania 1-0 by greenfaliro

Ранния гол обаче доведе до отпускане в редиците на гостите и груба грешка на Писаро в 22-ата позволи на Пабло Бариентос да изравни. Себастиан Лето успя да се справи с Гонсало Родригес отляво и пусна на пръв поглед слабо подаване, но Писаро реши да играе атрактивно в пеналта и да върне с пета. Халфът обаче не уцели топката, която бе засечена от нахлуващия Бариентос право в долния ляв ъгъл за 1:1.


Fiorentina-Catania 1-1 by greenfaliro

Отговорът на флорентинци обаче бе почти мълниеносен. Куадрадо отново нахлу остро в наказателното поле отдясно, но опитът му за центриране бе изчистен извън наказателното поле. Грешникът Писаро овладя, литна бранител с фалшиво замахване и с десния крак прати кълбото в горния ляв ъгъл.


Fiorentina-Catania 2-1 by greenfaliro

До края на полувремето Марио Гомес изпусна най-чистото положение, след като отблизо разтресе напречната греда с хубав изстрел.

След паузата Катания опита да се върне в мача, но и двата отбора бързо отпаднаха физически, което поразвали качеството на мача. Гомес пък се отчете с още няколко фрапиращи пропуска и не успя да се разпише при дебюта си в италианското първенство.