Със страхотно първо полувреме Фиорентина победи с 4:1 гостите от Сиена в среща от 17-ия кръг в Серия А. Лука Тони, Давид Писаро от дузпа и Алберто Акуилани убиха всякаква интрига в двубоя още преди почивката, а гостите стигнаха до почетен гол чрез Реджиналдо в 70-ата минута. Тони обаче не бе приключил за днес и десетина минути преди последния съдийски сигнал оформи крайния резултат с втория си гол в мача.

По този начин „скуадра виола“ успя да се доближи само на точка зад 4-ия Лацио, който има 33, а освен всичко друго се отърси от тежката загуба с 4:2 от Рома в предишния кръг.

На своя „Артемио Франки“ играчите на Винченцо Монтела тригнаха на щурм още в откриващите минути и след четвърт час игра вече водеха с 1:0. Мануел Паскуал центрира отляво, а Тони прониза вратаря с глава. Три минути по-късно Фелипе задържа Лука Тони за фланелката в собственото си наказателно поле и реферът посочи бялата точка. Бившият играч на Рома и Манчестър Сити Давид Писаро не стреля много точно, ала въпреки че вратарят Пеголо закачи топката, тя влетя в мрежата му.

Сиено получи трети гол малко преди съдията да обяви продължението на първата част, когато Ромуло се възползва от слабо изчистване, вряза се в наказателното поле отдясно и пусна към Алберто Акуилани, а халфът отблизо нямаше как да сбърка.

След почивката флорентинци заиграха по-отпуснато и при една контраатака Алесандро Росина изведе чудесно резервата Реджиналдо в наказателното поле и нападателят прокара топката покрай Нето за 1:3.

В 79-ата обаче защитата на Сиена отново не успя да се справи с Лука Тони, като нападателят отново стреля точно с глава за окончателното 1:4. Резултатът можеше и да набъбне в 87-ата минута, когато Масимо Пачи бе изгонен с втори жълт картон, а реферът отсъди нова дузпа за Фиорентина . Акуилани обаче нямаше същия късмет като Писаро при предишното изпълнение и пропусна да се разпише за втори път в мача.

Така тимът на Монтела изскочи на 5-о място с 32 точки, като дали ще го запази, зависи от изхода на двубоя между Киево и Рома. Сиена пък остава твърдо на последната 20-а позиция с 11 точки.