Сензационно попадение на Хуан Куадрадо и автогол позволиха на Фиорентина да си тръгне с победа 2:1 при гостуването на Грасхопърс в първия мач помежду им от плейофите в Лига Европа.

Часове преди срещата босът на италианците Андреа Дела Вале ясно обясни на тима колко важно за плановете му е класирането в групите на турнира, а момчетата на Винченцо Монтела не го разочароваха. Адем Ляич пак бе забит на пейката както в последните няколко мача, докато януарското попълнение Джузепе Роси направи дебют в евротурнирите с виолетовия екип. До него в атака пък застана големия летен трансфер – Марио Гомес.

Срещата започна с удивителното изпълнение на колумбийското крило на гостите Куадрадо, който овладя подаване на Гонсало Родригес и тръгна към аутлинията. Тъмнокожият футболист заблуди всички, че ще центрира, а от наглед никакъв ъгъл изпрати мощна тупалка в близкия горен ъгъл.


Grasshoppers 0-1 Fiorentina, Europa League... by dm_5054a803360e5

Марио Гомес имаше шанс да удвои след половин час игра, когато се възползва от грешка в отбраната на швейцарците. Първият му удар бе блокиран от защитник, след което германският национал опита да добута топката с шпагат, но тя излезе в аут.

В 38-ата минута Алберто Акуилани също се размина на косъм с гола, когато вратарят Роман Бурки с блестяща намеса парира удара на италианеца.

Едва 24 секунди бяха изминали от началото на втората част, когато резултатът стана 2:0 в полза на флорентинци. Извеждащ пас на Джузепе Роси позволи на Гомес да се измъкне от защитата, а отчаяният опит на Стефан Грихтинг да блокира тарана завърши с това, че той прати топката в собствената си мрежа.


Grasshoppers 0-2 Fiorentina, Europa League, OG... by dm_5054a803360e5

В 63-ата минута Грасхопърс защити честта си чрез своя най-опасен играч Анатоле Нгамукол. Швейцарците изпълниха бързо пряк свободен удар в близост до вратата, а нападателят засече точно с глава центрирането на Михаел Ланг.


Grasshoppers 1-2 Fiorentina, Europa League... by dm_5054a803360e5

В последния половин час на мача Фиорентина видимо отпадна физически и намали темпото, но Грасхопърс така и не успя да стигне до друга опасност.