Дженоа победи с 3:2 като домакин Лацио в първата среща от „снежния“ 22-и кръг в Серия А.

Грифоните поведоха с 3:0 в първите 46 минути на двубоя, но допуснаха на останалите с човек по-малко гости да върнат две попадения, правейки интересни последните секунди на срещата.

Родриго Паласио даде преднина на генуезците в 10-ата минута след центриране на Бошко Янкович, който пък сам вкара другите два гола за Дженоа. В 25-ата доскорошния играч на Лацио Джузепе Скули асистира на Янкович за 2:0, а в 46-ата минута отново сръбският национал бе точен за 3:0.

Римляните върнаха едно попадение в 54-ата, когато Кристиан Ледесма бе изгонен, докато Мобидо Диаките получи директен червен картон в 82-ата минута. Въпреки че орлите останаха с човек по-малко, успяха да върнат още един гол минута преди края чрез Алваро Гонсалес, но време за изравняване нямаше.

Освен загубата, тимът на Лацио бе застигнат от още един проблем в Генуа – капитанът Томазо Роки се контузи още в 16-ата минута и бе заменен. Това означава, че бианкочелестите остават само с един здрав нападател – Мирослав Клозе, който обаче също има проблеми с травми напоследък. Липсата на остриета принуди треньора Еди Рея да пусне в игра през второто полувреме юношата Антонио Роци, който е едва 17-годишен и не успя да помогне достатъчно на тима си.