Интер оцеля при гостуването си на Катания и въреки че губеше с 0:2 на почивката, успя да победи с 3:2 в мача си от 27-ия кръг на Серия А. Грандът от Милано бе неузнаваем през първото полувреме, но включването на Родриго Паласио и „старите пушки“ Естебан Камбиасо и Деян Станкович през второто преобърна хода на мача.

Андреа Страмачони изпълни заканата си и не взе Антонио Касано за визитата след скандала помежду им. Освен това треньорът на Интер даде почивка на част от основните си играчи като Естебан Камбиасо и Родриго Паласио, които седнаха на пейката. Защитното каре пред Самир Ханданович не претърпя една промяна, като Кристиан Киву зае мястото на Андреа Ранокия в центъра. Валтер Гаргано и Здравко Кузманович започнаха като вътрешни халфове, а сам в предни позиции бе оставен Томазо Роки. Героят от дербито с Милан Езекиел Скелото също попадна сред титулярите, като заедно с Рикардо Алварес атакуваха по фланговете.

„Нерадзурите“ владееха повече топката в първите минути и точно когато започнаха по-смело да поглеждат към вратата на Андухар, груба грешка на Жуан доведе до откриването на резултата. Защитникът опита да гардира дълго подаване към Гонсало Бергесио, но аржентинецът успя да се пребори за топката точно до вратарското поле. Ханданович излезе да го пресрещне, но таранът го елиминира с елегантно копване за 1:0 след само 7 минути игра.

Интер не успя да се отърси от шока и Алехандро Гомес получи добър шанс да стреля от 19 метра, но Ханданович улови кълбото, което мина през краката на бранител в бяло. Единственото, което гостите от Милано успя да сътворят в тези минути, бе един далечен шут на Кузманович, преминал на повече от 3 метра встрани от гредата.

В 19-ата минута нещата съвсем се влошиха за играчите на Страмачони. Франческо Лоди вдигна топката от пряк свободен удар, а Джани Маркезе с глава от много остър ъгъл успя да насочи топката точно до далечната греда за 2:0.

Жуан Жезус пък съвсем се превърна в „черната овца“ за Интер, след като в 38-ата минута, когато опропасти единственото по-сериозно положение за своя тим през първата част. Фреди Гуарин центрира от пряк свободен удар, бразилецът по перфектен начин използва заслона на свой съотборник, но от 6 метра не уцели топката, която се изтъркаля извън пеналта.

Страмачони реагира на безрезултатния контрол върху топката, който Интер упражни през първата част и реши да изостри играта, като смени безличните Кузманович и Роки с Деян Станкович и Паласио. Докато играчите му все още се нагаждаха към новата схема на игра, Катания бе на крачка да ги накаже за трети път. В 47-ата минута домакините организираха чудесна контраатака по десния фланг, откъдето Гомес намери Бергесио в наказателното поле с полувисок диагонален пас. Нападателят шутира под гредата, но ударът бе обсега на Ханданович, който спаси.

„Нерадзурите“ отвърнаха с хубав пробив на Фреди Гуарин отдясно и шут, който премина на половин метър покрай левия стълб. Натискът на гостите обаче продължи в 52-ата минута Скелото изведе Паласио отдясно по атаката. Аржентинецът финтира бранител и центрира от аутлинията към близката греда, където Рики Алварес с хубав плонж намали за 1:2.

Попадението окончателно връчи инициативата на гостите, като сицилианци от рано започнаха опитите да печелят време. Атаките им вече не бяха със същата острота, което позволи на „нерадзурите“ да бъдат по-настоятелни. В 70-ата минута Алваро Перейра за пореден път спринтира по левия фланг и центрира опасно, а Паласио с глава прати топката покрай вратаря за 2:2.

Две минути преди края друга резерва за Интер – Естебан Камбиасо можеше да отбележи и трети гол във вратата на Андухар, но сантиметри го лишиха от пълния обрат. Опитният халф направи страхотно двойно подаване със Сколото, след което стреля от воле по диагонала, а кълбото почти облиза дясната греда.

Пропускът обаче само отложи неизбежното и в 92-ата минута Камбиасо находчиво подаде към Паласио между куп играчи, а аржентинецът на празна врата стъписа домакините за 2:3.

Успехът помогна на Интер да изпревари Лацио и да заеме 4-ото място с 47 точки, колкото имат и „римските орли“. Катания пък се смъкна до 9-о място с 39 точки заради успехът на Удинезе срещу Пескара с 1:0.


szólj hozzá: Catania 2-3 Inter ,La SerieA (27) Shoootv.com

Още резултати от Серия А:

Пескара – Удинезе 0:1

Сампдория – Парма 1:0

Фиорентина – Киево 2:1

Болоня – Каляри 3:0

Сиена – Аталанта 0:2

от 21,45 часа тази вечер: Рома - Дженоа