Отборът на Ювентус записа трета поредна победа в Серия А, след като победи с 3:2 Дженоа в мач от 32-я кръг на шампионата. „Старата госпожа” се справи трудно с госта си, като трите точки за „бианконерите” донесе Лука Тони едва в края на мача.

Въпреки успеха Ювентус запазва 7-то си място в класирането.

Срещата започна не особено добре за Старата госпожа, след като още в 7-та минута домакините си отбелязаха автогол. Изключително комично попадение, след като Леонардо Бонучи заби топката в мрежата, съвсем без да иска, от далеч, и дори красиво, след опит за центриране на Антонели.

Всички останали попадения паднаха след почивката. Дженоа успя да върне жеста от началото на мача, като в Марко Роси си вкара също автогол, след асистенция на Симоне Пепе. В 58-та минута гостите обаче отново излязоха напред в резултата за 2:1 чрез Флоро Флорес. В отговор на това, малко по-късно, Лука Тони се появи като резерва на мястото на Фелипе Мело, като тази смяна се оказа решаваща за успеха на Ювентус.

Равенството отново бе възстановено в 63-та минута. Младият Алесандро Матри получи пас от Лука Тони, за да вкара в мрежата за 2:2. Играта на Старата госпожа стана доста по-остра и закономерно се стигна до още едно попадение във вратата на Дженоа.

В 83-та минута след пас от дълбочина, Лука Тони се справи със защитник на гостите и с удар от наказателно поле стреля за крайното 3:2.

След спечелените три точки Ювентус остава на 7-о място в подреждането на Серия А с 51 точки, докато Дженоа е на 12-а позиция с 39 пункта.