Лацио победи след дузпи Сиена като домакин с 5:2 след дузпи (1:1 след редовното време и продълженията) и се класира за 1/4-финалите за Купата на Италия.

Първото полувреме на Олимпико в Рим завърши без попадения, а гостите, които в този мач бяха водени за първи път от новия си треньор Джузепе Якини, изненадващо поведоха в 56-ата минута след нелеп автогол на орлите. В наказателното поле на небесносините Микаел Сиани изчисти нескопосано топката, тя се удари в гърдите на намиращия се до него негов съотборник Лорик Кана и влетя в мрежата на вратаря Хуан Пабло Карисо.

Треньорът на Лацио Владимир Петкович, който даде почивка на голмайстора Мирослав Клозе, направи няколко офанзивни смени, за да предотврати загубата и късметът го покри.

В 95-ата минута грешникът Сиани успя да се реваншира за лошото си изпълнение при автогола и с глава вкара за 1:1, пращайки срещата в продължения, в които не падна нов гол и се стигна до изпълнение на дузпи.

Всички четирима изпълнители на Лацио бяха безпогрешни от 11-те метра, като своите изпълнения вкараха Стефано Маури, Кристиан Ледесма, Серджо Флокари и Либор Козак, чийто удар влезе малко късметлийски, но се оказа победен за орлите.

За Сиена единствен точен бе билият първи Никола Белмонте, а след това рядко получаващият шанс за изява в Рим бивш национален вратар на Аржентина Хуан Пабло Карисо спаси изстрелите на Симоне Вергасола и сънародника си Марсело Ларонда, и се превърна в герой за своите.

За римляните като титуляр за първи път през този сезон започна Модибо Диаките, който бе замразен и не играеше, след като отказа да подпише нов договор с клуба от италианската столица. 

На 1/4-финалите за Купата на Италия, които са на 9 януари 2013 година, Лацио ще посрещне у дома отбора на Катания и има добри шансове да се класира за полуфиналите.