Интер се изложи у дома и завърши при равенство 1:1 с имащия пет поредни загуби в Серия А преди това тим на Бреша. Нерадзурите дори може да са доволни на точката, след като цял час губеха в резултата, преди да изравнят от дузпа.

Шампионите започнаха мача добре и Уесли Снайдер и Самуел Ето’о имаха добри положения в самото начало на срещата, но Чезена стигна до гол в 14-ата минута, когато Андреа Карачоло мина покрай Валтер Самуел и излъга пазещия за нерадзурите в този мач Лука Кастелаци.

Интер отговори с активна игра до почивката, като основно Ето’о тормозеше защитата на гостите, но безрезултатно.

През втората част отново камерунският нападател изпъкваше в тима на Рафа Бенитес и в 73-ата минута изработи дузпа, след като получи добра топка от Горан Пандев и бе фаулиран в наказателното поле. Потърпевшият Ето’о застана зад топката и хладнокръвно изравни за 1:1 с осмото си попадение в Серия А за сезона.

В 94-ата минута Интер можеше и да стигне до трите точки, когато след меле и поредица от грешки в отбраната на Бреша Диего Милито остана сам срещу вратаря Акари, но се засуети и не успя да вкара.

Тимът на Интер остава на второ място в Калчото, на три точки зад водача Лацио, който обаче е с мач по-малко и в неделя играе с Рома в дербито на столицата. След като прекъсна серията си от пет поредни загуби Бреша се изкачи на 16-о място с десет точки от десет срещи.

В другия съботен мач от Серия А Болоня победи у дома Лече с 2:0 с късни попадения на Марко Ди Вайо (84’) и Хенри Хименес (85’).



Новините от света на футбола четете със съдействието на bwin.