С гол на Марио Балотели от 11-метров наказателен удар Милан победи Верона с 1:0 в дебютния мач на Кларънс Зеедорф като наставник на италианския гранд. „Росонерите“ доминираха през целия мач от 20-ия кръг на Серия А, ала пропуснаха немалко голови положения пред колебливия Рафаел.

Въпреки назначението на Зеедорф и повишеното настроение сред тифозите, трибуните на „Сан Сиро“ не бяха от най-пълните. „Росонерите“ почти веднага установиха контрол върху топката главно заради действията на Рикардо Монтоливо, Кака и Робиньо. Триото получаваше доста подкрепа отдясно благодарение на Де Шилио, който замаскира невзрачното представяне на Кейсуке Хонда.

„Скаглиерите“ обаче не се стреснаха от настойчивите атаки към вратата на Рафаел и играха изключително организирано, като в подходящите моменти търсеха контраатаката.

Едва към края на първото полувреме Милан направи нещо по-интересно. Марио Балотели получи отляво по атаката, финтира противник и от ъгъла на наказателното стреля ниско към далечния ъгъл. Рафаел обаче успя да боксира. Малко по-късно Супер Марио стреля мощно от фаул, а вратарят на Верона не можа да улови, но за негов късмет нямаше противников играч в близост до него.

След почивката ситуацията не се промени особено, макар че в средата на полувремето Рафаел Мартиньо почти успя да изненада Кристиан Абиати от малък ъгъл. Халфът проби отляво, влезе в наказателното поле и стреля към близкия ъгъл, вместо да потърси пас, а Абиати изби в последния момент.

Милан отвърна веднага в 68-ата минута - Робиньо получи топката пред пеналта и не се посвени да шутира, но изстрелът му разтресе лявата греда.

Седем минути преди края феновете в Милано все пак получиха повод да празнуват. Кака проби в наказателното поле и стигна до аутлинията, където бе спънат от противник. Балотели се зае да изпълни важната дузпа и след няколко нервни секунди прати кълбото в долния ляв ъгъл, след което веднага поздрави своя нов треньор.

Въпреки че в заключителните минути "росонерите" допуснаха доста грешки главно при изнасянето на топката, Верона подходи твърде плахо и не успя да избегне поражението. Така те останаха 6-и с 32 точки и пропуснаха да минат пред Интер, който има същият актив.

ВИДЕО С НАЙ-ИНТЕРЕСНИТЕ МОМЕНТИ - ТУК!

Милан също не помръдна в класирането въпреки успеха - 11-о място и 25 точки.