Рома получи тежък удар в борбата си за класиране в Шампионската лига, като в първата среща от 33-ия кръг на Серия А загуби с 2:3 у дома от Палермо.

Поражението дойде само часове, след като американецът Томас Ди Бенедето официално купи вълците и в негова чест феновете на домакините вееха флагове на САЩ по трибуните на Олимпико.

Срещата започна добре за джалоросите, които поведоха в 19-ата минута с дежурния гол от дузпа на Франческо Тоти.

Две минути преди почивката обаче съдията Андреа Ромеро даде 11-метров наказателен удар и за сицилианците и чилиецът Маурисио Пиния бе точен от бялата точка за 1:1.

Възпитаниците на Делио Роси, който 4 години води градския съперник на Рома - Лацио, обаче се развихриха в последните 6 минути на срещата и стигнаха до успеха в Рим.

Първо в 84-ата минута Пиния намери добре Абел Ернандес и той даде преднина на гостите. Отново Ернандес направи 3:1 в 90-ата минута и отново след асистенция на Маурисио Пиния.

В добавеното време Мирко Вучинич вкара втори гол за домакините и направи загубата на вълците по-почетна - 2:3.

След това поражение задачата на Рома за класиране в Шампионската лига се усложни. Тимът на Винченцо Монтела е 6-и и има 53 точки от 33 срещи, докато другите два състава борещи се за четвъртото място - Лацио и Удинезе са с мач по-малко и имат съответно 57 и 56 точки.

Ювентус също заплашва вълците и утре ако бие Фиорентина като гост, ще ги задмине на 6-ото място, което е последното даващо място в Лига Европа.