ЦСКА Москва ще играе на 1/8-финалите в Шампионската лига, след като в последния си мач успя да победи Интер с 2:1 насред Милано. В другия двубой Лил и Трабзонспор завършиха 0:0, което се оказа достатъчно за турците да си осигурят участие в Лига Европа през пролетта.

Интер се бе класирал в следващата фаза предсрочно, което позволи на Клаудио Раниери да даде шанс за изява и на някои от футболистите, които по-рядко попадат в плановете му. Това явно се отрази на „нерадзурите“, които не успяха да се справят с надъхания си съперник.

През първото полувреме все пак домакините бяха по-добрият отбор на терена, но пропуснаха много възможности за гол, най-вече чрез Диего Милито.

Още в началото на втората част ЦСКА излезе напред в резултата. Сейду Думбия направи много добро двойно подаване с партньора си в атака Вагнер Лав, влезе в наказателното поле и преодоля Лука Кастелаци за 1:0.

Още в ответната атака обаче Интер изравни чрез Естебан Камбиасо. Андреа Ранокиа стреля с глава, а Габулов опита да избие. Топката обаче попадна в аржентинеца, който само я чукна във вратата.

Победният гол за ЦСКА падна в 86-а минута, когато Александрс Кауна центрира добре от ъглов удар и намери непокрития Василий Березутски, който с глава вкара в горния ляв ъгъл и донесе победата за своя отбор.

В другия мач от групата и Лил, и Трабзонспор имаха шансове да останат в турнира и напролет, но направиха нулево равенство, което изхвърли и двата отбора от надпреварата. Турците все пак със сигурност ще са по-доволни, тъй като ще играят в Лига Европа редом до отбори като Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Порто и Валенсия.

Във Франция домакините бяха по-добри от своя съперник, но така и не намериха пътя към вратата му. Особено през първото полувреме, шампионът в Лига 1 създаде доста положения пред Толга Зенгин, но всички те бяха пропилени или спасени от стража на Трабзон. Вместо да засилят още повече оборотите през второто полувреме, домакините като че ли свършиха идеите, как могат да реализират и така с добра игра в защита турците стигнаха до равенството.

Крайно класиране в група В:

1. Интер 10

2. ЦСКА Москва 8

3. Трабзонспор 7

4. Лил 6