Отборите на Лацио и Ювентус не успяха да се победят и завършиха 1:1 в мач от 21-я кръг на Серия А. Двубоят бе изключително драматичен с оглед на изгонването на легендата Джанлуиджи Буфон и последвалата дузпа. С равенството бе поставен краят на поредицата от успехи на шампиона в първенството.

Лацио от своя страна можеше дори да спечели срещата с лидера в Италия. Римските орли са съперник на българския евробоец Лудогорец в следващия етап на Лига Европа.

Двубоят бе наблюдаван на живо от наставника на тима от Разград - Стойчо Стоев.

Още в 14-та минута вратарят на Старата госпожа показа, че не е напълно в кондиция за срещата. Мирослав Клозе можеше да се възползва от груба грешка на Джанлуиджи Буфон, който не успя да отиграе с крак добре топката, а притичалият нападател се опита да отнеме, но не успя да реализира след последвалия удар.

Само 10 минути по-късно обаче лидерът в състава на Ювентус – Буфон, направи грешка, която вече нямаше как да поправи. Стражът получи директен червен картон за нарушение в наказателното поле срещу Клозе, а реферът посочи и бялата точка. На терена се появи резервният вратар на състава от Торино – Марко Сторари. Той обаче не успя да се справи с 11-метровия удар на Антонио Кандрева за 1:0.

ВИЖТЕ СИТУАЦИЯТА ТУК! и ДУЗПАТА ТУК!

Въпреки че остана с 10 души на терена, отборът на Юве започна да се стабилизира и в 36-та минута Фернандо Йоренте стреля отблизо след добра атака, но стражът на Лацио бе на мястото си.

Опитите на 28-годишния нападател да доведе своя отбор до изравнително попадение дадоха резултат в 60-та минута. Фернандо Йоренте успя да засече с глава, топката се отби в гредата и влезе в мрежата за 1:1.

ВИЖТЕ ПОПАДЕНИЕТО ТУК!

Карлос Тевес можеше да покачи само 3 минути след това, но отново стражът на „орлите“ се оказа непреодолима преграда.

Последваха силни минути за Лацио, Мирослав Клозе изпробва рефлекса на Сторари, който отби топката в 76-та минута, тя се удари в гредата, но не влезе в мрежата. В самия край на двубоя гредата спаси Ювентус след удар на Кейта.

Старата госпожа остава лидер с 56 точки, пред Рома, който има 47, но и мач по-малко. Лацио е на 9-а позиция с 28 пункта.