Шампионът на Италия Ювентус нанесе много тежък удар на новака Пескара, след като победи с 6:1 в среща от12-ия кръг в Серия А. Въпреки очакванията, че „бианконерите“ ще дадат почивка на част от звездите си, на „Стадио Адриатико-Джовани Корначия“ те излязоха с оптималния си състав.

Маурисио Исла замени титулярния десен халф бек Стефан Лихтщайнер, който бе изгонен в дербито срещу Интер в миналия кръг, а Мирко Вучинич не бе възстановен напълно и отстъпи мястото си на Фабио Куилярела.

В тази формация на Юве му трябваха едва 9 минути, за поведе. Джовинко проби през центъра и достави топката на Артуро Видал в наказателното поле, а той я прати в долния десен ъгъл на вратаря Матиа Перин за 1:0.

Пескара опита да атакува и стигна до няколки интересни ситуации пред вратата на Буфон, но в 22-ата домакините бяха попарени за втори път, след центриране на Исла в наказателното поле намери Куилярела и опитният нападател направи 2:0.

Само 180 секунди по-късно обаче Пескара намали, след като изстрел с глава на Емануел Касчионе срещна вътрешната страна на гредата и влетя зад Буфон. Почти веднага домакините можеха и да изравнят, но Лунд Нилсен стреля силно покрай вратата.

„Старата госпожа“ обаче на свой ред бързо стигна до гол, при който Куилярела триково опита да отклони с пета топката към вратата, но бранител на Пескара се намеси. Квадво Асамоа обаче бе на точното място и с акробатично изпълнение от 7 метра доведе нещата до 3:1.

Джовинко вкара четвъртото попадение, възползвайки се от недобро изчистване и перфектно двойно подаване с Куилярела, който тази вечер бе във вихъра си.

Маркизио пък се намеси чудесно в дефанзивен план, след като изчисти от голлинията нов удар с глава на Касчионе. В самия край на полувремето пък Куилярела се измъкна от засада при едно дълго подаване и с удар между защитник и вратаря оформи резултата на почивката – 5:1.

В началото на втората част пък италианецът оформи и своя хеттрик след пас по конец от Андреа Пирло.


szólj hozzá: Pescara vs Juventus 1:6 GOALS HIGHLIGHTS

Така Юве събра 31 точки и временно се отдалечи на 4 от втория Интер, който утре играе срещу Аталанта. Пескара пък запази 14-ата позиция с 11 точки.