Отборът на Наполи продължава с отличното си представяне от началото на сезона в Италия. Тимът на Рафаел Бенитес постигна поредна победа в шампионата, като този път в жертва на отбора се превърна грандът Милан. На „Сан Сиро“ в Милано, Наполи взе трите точки след 2:1.

Освен с победата на Наполи, мачът ще се запомни и с историческия пропуск на Марио Балотели от бялата точка. Нападателят не успя да реализира от 11-те метра за първи път в своята кариера. Ударът му бе спасен от Пепе Рейна, който изби в корнер.

Резултатът бе открит още в 6-ата минута, когато Мигел Бритос се разписа. Този резултат се запази и до почивката, като останалите два гола паднаха през второто полувреме.

Освен дузпата на Балотели, испанският вратар Рейна се отличи с още няколко блестящи спасявания. В 53-ата минута Гонсало Игуаин покачи на 2:0, а крайният резултат бе оформен от Марио Балотели, който вкара с красив удар минути преди края.

Успехът на Наполи е с огромна стойност, тъй като „небесносините“ не помнят вкуса на победата на „Сан Сиро“ повече от 25 години. В продължението на срещата Балотели показа буйния си нрав и получи втори жълт картон, за което бе отстранен. Така нападателят ще пропусне следващия двубой на „росонерите“.

С победата си днес, тимът от Неапол събра пълен актив от 12 точки и се изравни на върха в подреждането с Рома. Милан пък се смъкна до 11-ото място във временното подреждане.

ВИДЕО ОТ ПОБЕДАТА НА НАПОЛИ СРЕЩУ МИЛАН ВИЖТЕ ТУК!