Отборът на БАТЕ Борисов успя да измъкне престижно равенство 1:1 срещу Милан в мач от група Н на Шампионската лига.

В Минск домакините от БАТЕ показаха много вдъхновена игра и въпреки че в повечето моменти от мача отстъпваха на именития си съперник, дадоха всичко от себе си и заслужено стигнаха до точката.

По-добрата игра на „росонерите“ в началото на мача доведе до първия гол в мача, който бе дело на Златан Ибрахимович в 22-а минута. Робиньо проби добре отдясно и асистира перфектно към шведа, който от няколко метра без проблеми вкара във вратата на Гутор за 1:0.

След гола БАТЕ заигра по-освободено и на два пъти затрудни Кристиан Абиати чрез Максим Скавиш и Артьом Радков.

Робиньо пък пропусна да удвои преднината на Милан като в 39-а минута удари греда, след като преди това направи двоен пас с Кевин-Принс Боатенг и спринтира покрай отбраната на БАТЕ и вратаря Гутор.

Домакините стигнаха до изравняването в 55-а минута, когато Артьор Контсевой бе съборен в наказателното поле от Игнасио Абате и съдията Петер Расмусен отсъди дузпа, реализирана от Ренан Брешан.

До края на мача, въпреки положенията и пред двете врати, нов гол така и не падна и двата отбора си поделиха по една точка.

По този начин преди изиграването на другия мач от групата Милан оглави класирането с 8 точки пред Барселона с 7. БАТЕ пък вече има 2, а Виктория Пилзен 1.