Байерн се класира за осминафиналите на Шампионската лига, след като победи с категоричното 4:0 Клуж при гостуването си в мач от група Е.

В 12-та минута след многоходова комбинация топката стигна до Марио Гомес, който от малък ъгъл простреля вратаря на Клуж Едуард Станчиу.

 

Скъпата покупка на Байерн отбеляза своето второ попадение в 24-та минута, когато се възползва от чудесен пас на Бастиан Швайнщайгер. 

 

В 71-ата минута Швайнщайгер отново изведе Гомес и нападателят на баварците оформи своя хеттрик.

 

В 90-та минута вратарят на Клуж Станчиу направи непростима грешка и топката се озова в Томас Мюлер, който не пропусна и оформи крайния резултат в срещата.

В другия мач от групата Рома постигна много драматична победа с 3:2 при гостуването си на Базел и по този начин „вълците” се върнаха в борбата за второ място в групата.

Рома поведе в 17-та минута, когато Менес бе изведен в добра позиция и без да се бави отправи неспасяем удар в долния ляв ъгъл на вратата на Костанцо.

В 26-ата минута отборът на Рома получи правото да изпълни дузпа, след като Рийзе бе фаулиран от Щокер в наказателното поле на домакините. Зад топката застана капитанът Тоти, който хладнокръвно отбеляза за 0:2.

През втората част домакините се опитаха да се върнат в мача с бърз гол, но вратарят на Рома Жулио Серджио се намеси на няколко пъти решаващо.

В 69-ата Александър Фрай се възползва от грешка на Сержио и с глава прати топката във вратата на Рома за 1:2.

Играчите на Рома успяха бързо да възстановят преднината си от два гола, след като в 76-та минута Бориело подаде към Греко, който с премерен удар не остави шансове на Костанцо за 1:3.

Домакините върнаха още едно попадение, дело на Шакири в 83-ата минута.

В самия край на мача нервите на Щокер не издържаха и той бе изгонен с втори жълт картон.

Байерн е начело в класирането с актив от 12 точки и се класира за осминафиналите на турнира. Рома е на втора позиция с 6 точки, а Базел и Клуж имат по 3.