Байерн постигна изключително трудна победа срещу Клуж в мач от група Е на Шампионската лига. Двубоят завърши 3:2 за баварците, които трябва да бъдат благодарни на своя съперник за това, че си отбеляза два автогола.

В другия мач от потока, Базел изненадващо победи Рома с 3:1 на „Олимпико” и съвсем завърза борбата за второто място в групата.

На „Алианц Арена” Байерн отново излезе с доста експериментален състав заради многото контузии в отбора. На резервната скамейка на тима имаше едва пет футболисти от възможни 7, като сред тях имаше и двама от втория отбор на клуба.

Въпреки проблемите, баварците започнаха мача много по-добре от своя съперник, но отново показаха безидейност в предни позиции.

Изненадващо, Клуж откри резултата в 28-та минута, когато Каду се възползва от грешка в отбраната на домакините и с глава вкара във вратата на Бут. Отново капитанът на Клуж бе в центъра на събитията 4 минути по-късно, когато пас на Кроос се удари в коляното му и влезе в собствената му врата, с което резултатът бе изравнен.

Нещастието за румънците продължи и в 38-та минута, когато Бадщубер центрира в наказателното поле, а Кристиан Панин си набута нов автогол и даде предимство на баварците.

През второто полувреме картината на терена не се промени и Байерн опитваше хаотичен натиск. Той доведе до резултат в 77-та минута, когато Марио Гомес вкара доста случаен гол. Каду опита да изчисти топката, която се удари в двата крака на немския национал и влезе във вратата на гостите.

В 86-та минута Кулио се възползва от поредната грешка в отбрана на Байерн и вкара втори гол за Клуж, но за повече нямаше време и в крайна сметка Байерн победи с 3:2.

На „Олимпико” в Рим, Базел показа отлична игра и напук на прогнозите победи домакините. Алек Фрай откри резултата в 12-та минута, но малко след това Марко Бориело се възползва от пас на Тоти и изравни резултата.

 

В самия край на първото полувреме Самуел Инкоом даде нова преднина на гостите, като този резултат се запази до самия край на мача. В даденото от съдията продължение Скот Чипърфийлд сложи край на спора, като оформи крайното 3:1.

В класирането Байерн вече може да се счита за сигурен осминафиналист с пълен актив от 9 точки. Базел, Клуж и Рома пък имат по 3 и ще водят ожесточена битка помежду си за второто място.