Отборът на Байерн разби Базел с класическото 3:0 в последния мач от група E на Шампионската лига. Немският гранд вече си бе осигурил продължаване за 1/8-финалите на турнира, но отново показа класа, за разлика от неубедителните си изяви в Бундеслигата.

За следващия етап на Шампионската лига се класира и съставът на Рома, който се направи равен с Клуж – 1:1. Така, Базел продължава в Лига Европа след Нова година, а големият губещ от групата се оказа Клуж, който завърши на последното място в потока с едва 4 точки от 6 мача.

Байерн започна много убедително двубоя, но първото попадение дойде едва в 35-та минута на срещата. Постепенната и търпелива атака на домакините, преминала отляво през Диего Контенто, даде резултат, след като Франк Рибери порази мрежата на съперника.

Само три минути по-късно Байерн вече водеше в резултата с 2:0. След изпълнение на корнер, Марио Гомес игра с глава, но Анатолий Тимошчук бе на точно място, за да помогне топката да влезе във вратата на Базел.

В 50-та минута отново Франк Рибери покачи резултата, този път с помощта на Томас Мюлер, който успя да се пребори за топката до аутлинията, а след това асистира на френския национал за 3:0.

Така убедителната игра на Байерн даде надежди на феновете, че ще могат да се борят за нещо по-сериозно и през този сезон в Шампионската лига. Привържениците на Базел пък ще стискат палци на своя любим тим в Лига Европа.

В другия мач от групата Рома не успя да победи Клуж и завърши при 1:1. Това обаче осигури на „римските вълци” голямата игра на Шампионска лига или поне 1/8-финалите на турнира. В 21-та минута на срещата Клуж подари топката центъра на терена, след което Фабио Симплисио намери Марко Бориело, той напредна и хладнокръвно от границата на наказателното поле стреля за 1:0.

До края на мача гостите от Италия продължиха да атакуват и да демонстрират очевидната си класа.За сметка на това Клуж успя да завърши годината в Европа с гол. В 88-та минута Траоре реализира, за да отсрами своя отбор.