Наполи изигра нов вълнуващ мач от началото на кампанията си в Серия А, като надигра с 4:2 Киево във втория кръг на италианския елит. Дошлите през лятото от Реал Мадрид Хосе Кайехон и Гонсало Игуаин се отчетоха с попадения във вратата на веронци, и докато за аржентинският таран голът бе дебютен, то за испанеца е втори в същия брой мачове. Над всички обаче отново бе капитанът Марек Хамшик, който вкара другите два и вече има четири на сметката си в шампионата.

Словашкият национал почна с подаръците за рождения ден на своя съотборник Пепе Рейна още в 13-ата минута, когато получи добро подаване от Лоренцо Инсине и с мощен удар стреля към десния ъгъл. Топката рикошира в гредата и влетя в мрежата на безпомощния Пуджиони.

Домакините обаче се върнаха в мача чрез кадъра на Милан Алберто Полски. В 24-ата минута нападателят се промъкна зад гърба на Михен Анхел Бритос и отблизо засече страхотен пас на Хатемаж.

Равенството обаче издържа едва четири минути, преди Кайехон да се възползва от грешка в отбраната на противника. Игуаин пресече пас на Дженаро Сардо отляво по атаката и веднага центрира към съотборника си на далечната греда, като почти го задължи да отбележи – 1:2.

„Летящите магаренца“ показаха дух и за втори път се върнаха в двубоя. Към края на полувремето Палоски, който малко по-рано бе ударил и напречната греда с прехвърлящ изстрел, овладя една лошо изчистена топка, завъртя се и стреля през краката на Рейна за 2:2.

След паузата атаките на Наполи станаха още по-жестоки и закономерно в 64-ата Хамшик изведе отбора си за трети и окончателен път напред в резултата. Инлер проби отляво и опита с пас тревата да намери Игуаин, но подаването причини същински хаос пред вратата на Пуджони, преди капитанът на гостите от няколко метра с мощен шут да стреля под гредата.

В 70-ата минута Ел Пипита най-сетне счупи каръка след брилянтен пас на Инсине между няколко бранители. Италианецът изведе тарана сам срещу вратаря и макар последния да не сполучи с първия удар, все пак бутна топката в мрежата.

Така Наполи остана начело в Серия А с максимален актив от 6 точки, докато Киево е 11-и със само 1 от 2 мача.