Късно снощи Ювентус победи Малага в контролен мач, но по-интересното от резултата в срещата бе липсата на Антонио Конте на скамейката. Както е известно, специалистът, който изведе „старата госпожа“ до първо скудето след 8-годишна суша, е заплашен от изхвърляне от футбола за 15 месеца във връзка с последното разследване на уредени мачове в Италия.

Последната проверка на шампиона в Серия А преди мачът за Суперкупата на страната (11 август) бе решена след две попадения на Алесандро Матри. Конте изгледа целия двубой от частната ложа на „Стадио Ареки“ в Салерно.

В негово отсъствие бившият играч на „бианконерите“ Масимо Карера ръководи тима по време на мача, като най-вероятно това ще бъде опцията пред ръководството, ако съдът удовлетвори искането на прокурора Стефано Палаци Конте да бъде наказан.

Иначе в срещата Юве игра в схема 3-5-2, като Матри и Себастиан Джовинко показаха страхотно разбирателство помежду си. Леонарди Бонучи пък се появи като късна резерва и бе посрещнат д овации от феновете само часове, след като бе в съда във връзка със същото дело за „черно тото“.

Шампионът на Италия сега ще продължи тренировки в Торино, преди да отлети за Китай където ще спори с Наполи за Суперкупата на стадиона „Птиче гнездо“ в Пекин.