Новакът в Серия А изигра исторически първи мач срещу Миланг на ниво Серия А и победи италианския гранд с 4:3 в 19-ия кръг на калчото, след като до 13-ата минута изоставаше с два гола от „росонерите“. 19-годишната сензация на домакините Доменико Берарди доказа на бъдещите си работодатели от Ювентус, че не са сбъркали с неговото привличане, като наниза всичките попадения за обрата на своя тим.

ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ ДВУБОЯ - ТУК!!!

Така младокът бе главното действащо лице на терена в Реджо Емилия и напълно засенчи дебюта на Кейсуке Хонда с „червено-черната“ фланелка. Японецът се появи на смяна през втората част и дори удари греда към края.

„Мапей Стейдиъм“ бе скован от мъгла почти през целия двубой, а началото на Сасуоло бе не по-малко вдървено. В първите минути домакините губеха почти всеки дуел и логичното се случи в 9-ата минута. Грешка при изнасянето на топката позволи на Найджъл де Йонг да изведе Робиньо отляво в наказателното поле, а бразилецът с нисък диагонален шут намели далечния ъгъл за 1:0.

Проблемите за Сасуоло скоро се увеличиха, като четири минути след попадението Брайън Кристанте отне кълбото от Чибса, премина покрай двама противници отдясно и пусна чудесен нисък пас към Марио Балотели, който от движение безпощадно стреля в долния десен ъгъл – 2:0.

Добрата преднина обаче доведе до отпускане в редиците на гостите и още в ответната атака, Куртич с пас по земя хвана в крачка Кристиан Сапата и Даниеле Бонера, а докато те претендираха за засада, Берарди финтира вратаря Абиати и намали.

В 28-ата минута 19-годишният нападател отново се възползва от безогледно слабата игра в отбрана на Милан. Той получи достатъчно време да нанесе удар от 12 метра, който бе блокиран, след което да овладее отново и пак да стреля, този път покрай плонжа на Абиати – 2:2.

„Росонерите“ изпаднаха в тотален амок до почивката, което позволи на скромния им съперник да приключи взривоопасното полувреме с пълен обрат. В 41-ата минута Алесандро Лонги центрира като по конец отляво, а Берарди се вряза между Бонера и Урби Емануелсон и с изстрел от въздуха препарира вратаря.

Почивката трябваше да даде нужната глътка отдих на Милан, но Сасуоло не се забави с четвъртия гол. Само две минути след подновяването на играта Ясмин Куртич блесна с втора чудесна асистенция към Берарди, който стреля покрай шпагата на Бонера и прати кълбото до дясната греда.

Масимилиано Алегри реагира с двойна смяна в 55-ата минута, при която Рикардо Монтоливо и Джампаоло Пацини се появиха в игра вместо Кристанте и Ночерино. Рокадата обаче не доведе до кой знае какво подобрение в играта на гостите и десет минути по-късно Хонда влезе на мястото на Робиньо.

Едва в заключителния четвърт час „росонерите“ показаха проблясъци. В 83-ата минута японската покупка получи топката на границата на наказателното поле и стреля мощно, но нацели дясната греда. Топката мина зад гърба на вратаря Джанлука Пеголо и попадна у Пацини, но нападателят шутира в обсега на стража, който показа чудесен рефлекс.

В 86-ата минута усилията на Милан бяха възнаградени, след като Де Йонг с точен пас намери Монтоливо непосредствено пред вратата, а халфът успя да добута кълбото в мрежата. Секунди по-късно Балотели се извиси при центриране отдясно и стреля мощно с глава, ала Пеголо боксира. Пацини веднага налетя към отскочилата топка, но неговият изстрел с глава срещна напречната греда, а след това защитник на домакините изчисти акробатично.

Така Сасуоло взе глътка въздух в битката си оцеляване и със 17 точки излезе на 16-о място. Милан е 11-и с 5 точки повече.