Лацио спечели с 3:0 като домакин на Катания и се класира за 1/2-финалите за Купата на Италия, където ще срещне победителя от четвъртфиналния мач Ювентус - Милан, който е от 21:45 часа в сряда вечер.

Класическият успех в двубоя зарадва феновете на Олимпико, които отпразнуваха с победа 113-годишния рожден ден на римския клуб, който е основан на 9 януари 1900 година.

Гостите от Сицилия можеха да открият резултата още в петата минута и да поразвалят празника на орлите, но коварният удар на Мариано Иско от границата на наказателното поле се спря в страничната вратата на Албано Бицари.

В 11-ата Антонио Кандрева стреля опасно от десет метра, но вратарят на гостите Алберто Фризон майсторски изби в ъглов удар.

Лацио, който излезе в този двубой без голмайстора си Мирослав Клозе, подложи съперника на натиск и стигна до гол в 30-ата минута, когато след ъглов удар румънският защитник Стефан Раду вкара с глава първото си попадение след повече от 110 мача с небесносиния екип.

В 61-ата минута Серджо Флокари нахлу мощно в наказателното поле, стигна почти до аутлинията и върна към Ернанес, който от шест-седем метра покачи на 2:0.

Третият гол за орлите, които записаха 13-и пореден мач без загуба във всички турнири, отново бе дело на бразилския плеймейкър Ернанес и падна в 90+1-ата минута след нова асистенция на Флокари.

Полуфиналите за Купата на Италия между Лацио и Ювентус или Милан се играят в две срещи, които ще бъдат на 22 и 29 януари.