Бившият мениджър на Челси и Уотфорд Джанлука Виали предложи италианския си сънародник Роберто Манчини за треньор на Байерн Мюнхен.

Баварците, които през лятото бяха поети от Луис Ван Гаал, загубиха във вторник от Бордо с 0:2 у дома и са заплашени от реалната угроза да отпаднат от Шампионската лига още в груповата.

Освен това тимът от Алианц Арена е на шесто място в Бундеслигата след изиграването на първите 11 кръга, въпреки че е на само четири точки зад водача Байер Леверкузен.

Манчини пък не е водил отбор от лятото на 2008 година, когато напусна треньорския пост в Интер, въпреки че се водеше на заплата при нерадзурите доскоро. Наскоро той бе спряган за възможен наследник на Мануел Пелегрини начело на Реал Мадрид.

„Вярвам, че треньорската скамейка на Байерн Мюнхен би паснала добре на Роберто Манчини”, каза Виали, докато коментираше мача с Бордо за италианска телевизия.

„Това е отбор, който все още говори италиански. Те вече имаха италиански треньор в миналото. Вярвам, че това би било интересно”, добави Джанлука Виали.

Байерн бе воден от Джовани Трапатони от 1996 до 1998 година, като спечели титлата през 1997 година.