„Защо не съм треньор на Юве? Не съм, защото работя като анализатор в „Скай Италия”, нещо, което правя с голяма гордост и радост”, заяви Джанлука Виали, който медиите определят като един от вариантите за нов наставник на Ювентус.

Настоящият треньор на бианконерите Луиджи Дел Нери записа 3 поредни загуби в Серия А и му е даден последен шанс да запази поста си, ако победи Чезена през уикенда.

Торинският вестник „Tuttosport” и много от феновете на Ювентус обаче искат Дел Нери незабавно да бъде заменен от Виали, който за последно води Уотфорд през 2002 година..

„Бианконерите никога не са ме търсили за поста. Ако такова предложение дойде, тогава със сигурност ще помисля за него”, каза Джанлука Виали и добави:

„Както и да е, надявам се Юве да не прави промени, тъй като в трудни моменти е по-добре да продължиш със същия екип. В края на сезона е времето да оцениш ситуацията.”

„Да правиш промени в средата на сезона не винаги води до подобрение”, добави Джанлука Виали който е бивши играч на Старата госпожа.