Капитанът на мексиканския национален отбор Рафаел Маркес може отново да заиграе в Европа след поредното си силно представяне на Световно първенство. Макар че вече е на 35 години, той е предизвикал интереса на италианския Верона. 

За това призна лично спортният директор на тима Шон Солиано. Все още обаче няма осъществен контакт с настоящия клуб на защитника - мексиканския Леон. Очаква се обаче и това скоро да се случи. 

"Честно да ви кажа, мечтая си, че сме подписали с Рафа Маркес. Дори го сънувам, но после се събуждам и реалността е съвсем различна. Ще видим какво ще стане. Със сигурност ще се опитаме да го вземем, но дали вече ще успеем е съвсем различен въпрос", сподели Солиано. 

Маркес напусна Европа през 2010 г., като тогава за последно носи екипа на Барселона. След това отиде в американския Ню Йорк Ред Бул, а от 2013 г. се завърна и в родината си. Със сигурност обаче и той ще иска да играе на високо ниво в Стария континент като за последно в кариерата си.

Това Световно беше последното за Маркес, който след само няколко месеца навършва 36 години. Той вече има 124 мача и 15 гола за националния отбор, така че може да сложи край на кариерата си в него, за да се концентрира на клубно ниво, особено ако дойде в Европа.