Отборът на Верона бе на път да пропилее аванс от три чисти гола, но все пак успя да вземе трите точки при гостуването си на Ливорно в мач от поредния кръг на Серия А. Гостите от Верона доминираха през почти целия двубой, но през втората част допусна две попадения в рамките на 51 секунди.

Божко Янкович откри за Верона в 33-ата минута, а до почивката гостите реализираха още две попадения. Само в рамките на две минути преди почивката Ромуло и опитният Лука Тони оформиха резултата на 3:0.

През второто полувреме гостите намалиха видимо темпото, но въпреки това владееха инициативата на терена. Изненадващо домакините стигнаха до два гола само за една минута. В 72-ата Паулиньо се разписа с удар от границата на наказателното поле, а в следващата атака Леандро Греко намали на 2:3. В оставащите минути до края на срещата, футболистите на Ливорно пробваха натиск, но така и не успяха да стигнат до точката.

Във временното класиране Ливорно заема на 17-то място с актив от 20 точки, докато Верона продължава да гледа към местата даващи право на участие в Европа и вече се намират на шеста позиция, с равен брой точки с Интер, който е пети.