Мениджърът на Вердер Бремен Клаус Айхин планира "креативни трансфери" през зимния трансферен прозорец. Отборът ще трябва да се подсили, тъй като в момента е в доста лоша позиция в Бундеслигата, а от помощ за тази цел може да бъде сътрудничество с Ювентус.

"Разбира се, че съм притеснен", призна 47-годишният ръководител, но отказа да говори за проблемите в отбора. "Защото не мисля, че е добре тази тема да бъде преувеличавана в момента и така да се доведе до страх и уплаха в обществеността."

След 13 кръга "бременските музиканти" имат едва 15 точки и са на 12-то място. Айхин обаче вижда и добри неща в отбора. "Добрият характер на отбора, отличният работен манталитет, блестящата работа на треньорския щаб около Робин Дут."

Развитието на млади играчи като Феликс Кроос и Мартин Кобилански показва, че Вердер "върви постоянно по утвърдената пътека".

Все пак съставът трябва да бъде подсилен с играчи, които могат да дойдат от Ювентус. "Със сигурност, това може да бъде възможност. Играчи с възможност за развитие, които Торино дава под наем или нямат особена роля в състава, са интересни за нас", призна Айхин.