Вердер Бремен е много близо до класиране в топ 4 на турнира за Купата на УЕФА, след като в първи мач от 1/4-финалите постигна комфортна победа с 3:1 над последния останал италиански отбор в евротурнирите Удинезе.

„Бременските музиканти” могат и да съжаляват, тъй като водеха с 3:0, но допуснаха гол 3 минути преди края на мача, който все пак запазва шансовете на тима от Удине за продължаване напред.

Резултатът бе открит в 34-тата минута от звездата на „бременските музиканти” Диего. След бърза контраатака Месут Йозил подаде диагонален пас към бразилеца, който необезпокояван от 15 метра стреля точно в десния ъгъл на вратата на Ханданович.

Отново комбинация Йозил – Диего доведе до втория гол за домакините. В 67-мата минута бразилецът получи топката в наказателното поле, справи се със съпротивата на д’Агостино и с удар в горния ляв ъгъл отново не остави шансове на Ханданович.

Само 120 секунди по-късно крахът за Удинезе бе пълен, след като Уго Алмейда направи преднината на Вердер класическа. Дълъг пас на Себастиан Бьониш намери отлично в наказателното поле Алмейда, който от 7 метра без проблеми вкара в левия ъгъл на вратата на тима от Удине.

Надеждата за италианците донесе националът на „скуадра адзура” Фабио Куалиарела, който вкара важния гол на чужд терен в 87-мата минута. Запата проби отдясно и от аутлинията върна топката в наказателното поле. Флоро Флорес продължи нейния път към Куалиарела, който от непосредствена близост вкара за крайното 1:3, което все пак остави шансове за Удинезе.

Реваншът между двата отбора е на 16 април в Удине, където италианците ще се опитат да победят с поне два гола разлика. След първите мачове все по-вероятен изглежда един евентуален изцяло немски полуфинал между Вердер и Хамбургер, който също постигна победа с 3:1 над английския Манчестър Сити.