В изключително интересен мач от четвъртфиналите на турнира за Купата на УЕФА Вердер успя да отстрани Удинезе, след като в двубоя реванш на стадион „Фриули” двата отбора завършиха 3:3, а първата среща бе спечелена с 3:1 от „бременските музиканти”, които продължават напред с общ резултат 6:4.

Мачът започна повече от добре за домакините, които поведоха още в 15-та минута с гол от далечно разстояние на Инлер, който много хубаво прехвърли Вийзе.

Вердер се върна в двубоя в 28-та минута, когато Сапата сбърка фатално и топката попадна в Диего, който не пропусна да разстреля Ханданович.

Само две минути по-късно в 30-та Джовани Паскуале намери с чудесен пас Фабио Куалиарела, който бе изведен в добра позиция и се разписа във вратата на Тим Вийзе за 2:1.

В 38-та минута Инлер намери отново звездата на домакините Куалиарела, който овладя топката на гърди и стреля с левия си крак, като по този начин направи безпомощен Вийзе за 3:1.

През второто полувреме Вердер взе нещата в свой ръце и в 59-та минута Уго Алмейда нацели напречната греда на вратата на Ханданович, но при добавката Диего отбеляза своя втори гол в срещата.

Много добра ситуация се откри пред Гиан Асамоа в 64-та минута и той отново можеше да даде два гола аванс за Удинезе, но ударът му срещна левият стълб на вратата на Вердер.

В 71-та минута Домици извърши нарушение в наказателното поле на Удинезе, след като задържа Диего и съдията Мартин Хансон от Швеция свири дузпа за гостите от Вердер. Диего изпълни наказателния удар, но Ханданович успя да улови ъгъла и да избие топката в корнер. След изпълнението на ъгловия удар в 73-та минута Йозил намери Мертезакер, който свали с глава топката към Клаудио Писаро, който успя да изравни резултата и по този начин да оформи крайния резултат в срещата.

На полуфинала Вердер ще се изправи срещу Хамбургер, като мачовете са на 30 април и 7 май.