Новият селекционер на Италия Джампиеро Вентура благодари на своя предшественик Антонио Конте за прекрасния отбор, който е оставил след себе си.

"Щастлив съм да бъда тук", сподели Вентура при представянето си. "Но преди всичко съм горд, че бях избран да представлявам една от най-важните футболни нации."

"Благодаря на президента Тавекио, в последните дни той бе много близко до мен, но също и на Антонио Конте, защото той ми остави отбор с отдаденост и култура за здрава работа."

"Това са неща, които нося със себе си в моето приключение във футбола. Предимство е, нямам много време, така че да имам някаква основа помага."

"Европейското ни показа, че чрез организация и отдаденост, солидност и саможертва и чрез взаимност можем да постигнем важни цели. За тези цели се нуждая от всеки."

Вентура бе попитан и за стила на игра, с който мисли да играе. "Всеки стил на игра, ако се осъществява правилно, носи дивиденти. Ако се прави грешно, няма. Когато искаш да постигнеш резултат не може да разчиташ на индивидуалност или шанс - всички трябва да се движите в една посока."

"Футболът на Конте работеше за определен период, играчите на пейката, когато Липи спечели Световното първенство, бяха големи имена, тези, които бяха на Европейското все още трябва да работят, за да достигнат това ниво."

"Стилът на Конте бе важен за постигане на резултати, но ще трябва да работим, за да се подобряваме."

"Формацията? Футболът дава различни неща, сега Италия може да предложи безкраен номер крила - Ел Шаарави, Бонавентура...колкото искате."

"Формацията 3-5-2 е в ущърб на крилата. Първата ни цел е да се класираме за Световното, трябва да имаме търпение за постепенен растеж, но би било срамота да не се възползваме от това качество."