Мениджърът на Арсенал Арсен Венгер даде своята прогноза за предстоящото Световно първенство преди италианското издание La Stampa. „Уважавам Италия. Те винаги успяват да извлекат максимума от най-малкото нещо, и не бива да бъдат игнорирани. Но според мен няма достатъчно талант в състава, за да спечелят пак Световната купа,” коментира французинът. „Има някои обещаващи млади халфове, като Клаудио Маркизио, но нападателите Алберто Джилардино и Джампаоло Пацини вече са стари. Италианците се отнасят твърде консервативно към младите си играчи.”

Запитан дали някога би поел национален отбор, Венгер отговори: „Националните отбори трябва да се водят от специалист от същата страна, така че бих водил само Франция. Но смятам, че работата на националния селекционер е малко ограничаваща: ако ти се падне слабо поколение, нямаш изход.”

Арсен Венгер подкрепи колегата си Рафаел Бенитес и му предрече успехи в Интер, а също така не отхвърли възможността някой ден да се премести на Апенините, за да води тим от Серия А.