Каляри е третият изпадащ през този сезон от Серия "А". Сардинци не успяха да спечелят гостуването си на Венеция от последния 38-и кръг и така се сбогуваха с елита. Евентуален успех щеше да им гарантира оставане, тъй като междувременно 17-ия в класирането Салернитана претърпя тежка загуба с 0:4 от Удинезе. Каляри обаче не успя да се възползва от този факт и догодина ще играе в Серия "Б".

Възпитаниците на Алесандро Агостини дадоха всичко от себе си, за да стигнат до успеха, но явно им липсваше късмет, а и малко класа. Те отправиха общо 16 удара по посока на вратата на съперника, но голяма част от тях бяха неточни. Междувременно и вратарят на домакините Ники Маенпаа направи някои добри спасявания, за да откаже нападателите на Каляри.

В крайна сметка срещата завърши без победител и Венеция повлече Каляри със себе си към Серия "Б". Двата тима, плюс Дженоа, изпадат от елита. Сардинци завършват сезона на 18-ото място с 30 точки, Дженоа е на 19-ата позиция с 28 точки, а Венеция е на последното 20-о място с 27 точки. Салернитана се спаси, завършвайки 17-и с 31 точки.