Само след няколко дни живата легенда на Рома Франческо Тоти навършва 40 години. Това означава, че в момента, в който се появи на терена в мач след този кръг, той ще стане едва 13-ият футболист, който ще участва в мач в Серия А, след като е навършил гросмайсторската за този спорт възраст. 

Играчите на Апенините са известни със спортното си дълголетие, но дори и там е рядкост някой от тях да играе след 40-годишна възраст. А предимно това се удава на вратарите, тъй като повече от половината, които до момента са играли на тези години в елита, са се подвизавали именно на този пост - а именно седем играчи. 

Така Тоти ще стане едва шестият полеви играч, който ще посрещне 40-ия си рожден ден на терена. Другите, които са постигали подобно нещо, са истински легенди - Алесандро Костакурта, Паоло Малдини, Хавиер Санети, Силвио Пиола и Пиетро Виерховод. 

Най-възрастният полеви играч в италианския елит е Алесандро Костакурта, който изигра последния си мач с екипа на Милан на 41 години и 25 дни. Тоти няма да може да подобри този рекорд, защото след този сезон се отказва. Но ще може да изпревари Санети и Пиола, както и да се доближи до Малдини, който прекрати кариерата си на 40 години и 339 дни. 

Иначе най-възрастният футболист, който някога е играл в Серия А, е вратарят Марко Балота, който изигра последния си мач с екипа на Лацио на 11 май 2008 г. на 44 години и 38 дни. Следващите трима в класацията също са вратари - Франческо Антониоли, Алберто Фонтана и Дино Дзоф.