Сериозен скандал с наставника на Наполи Маурицио Сари се разрази в Италия през последните дни. Треньорът на „везувиани“ заплаши да съди вестника „Ил Темпо“, който разпространи информация за негова среща с представители на Ювентус.

Репортажът бе дело на журналиста Алесандро Аустини, който продължава да подкрепя своята история въпреки гневните изблици на Сари. Аустини заяви, че напълно застава зад всяка своя дума. „Не съм опитал да открадна нищо от никого, нито пък да дискредитирам някого. Повтарям, че е имало среща между Сари и Ювентус, но както написах – ще е трудно Сари да стане треньор на „бианконерите“. Срещата е била само с опознавателна цел, за да се проучат намеренията на Сари, защото Масимилиано Алегри (настоящият треньор на Юве – б.р.) е силно изкушен от Висшата лига на Англия и може да си тръгне“, коментира журналистът.

Маурицио Сари отдели известно време на темата по време на пресконференцията си вчера. „Разбрах, че някакъв вестник пише, че вече съм се срещал с Ювентус. Ще говоря с адвокатите и ще видя дали мога да ги съдя. Тази информация е тотално невярна, ще проверя дали имам основания за дело“, закани се треньорът.

Днес агентът на Сари – Фабио Джоти потвърди пред радио „Кис Кис“, че клиентът му не се е отказал от намеренията си. „Заставам зад всяка негова дума, която каза вчера. Анализираме фактите, има няколко юридически начина, по които да подходим. Маурицио е фокусиран – със сърце и душа – върху Наполи. Той ще реши как да действа, като няма да намесваме медиите“, допълни Джоти.