Президентът на Парма Томазо Жирарди потвърди, че от 1 юли клубът ще бъде обявен за продан.

„Пармалатите” се насладиха на чудесна кампания в Серия А и завършиха на 6-о място, но не успяха да вземат лиценз за Лига Европа. Италианската футболна федерация връчи квотата на 7-ия Торино, след като отборът на Жирарди има неплатени данъци в размер на 300 хиляди евро.  От клуба естествено вече веднъж безуспешно обжалваха решението.

„Исках да свикам тази пресконференция, за да е ясно какво се случи”, обясни Жирарди. „Проблемът с лиценза за евротурнирите е свързан със стадиона и просрочени дългове към други отбори, които сме уважили до последното пени.”

„Пратихме всички нужни документи. На 30 април от лицензионната комисия ни потърсиха, за да ни кажат, че има малки нередности. Аз говорих с тях лично и те ми съобщиха, че данъците по договорите на 9 от играчите не са платени.”

„Ние имаме толкова много футболисти, млади футболисти, че понякога не мога да си спомня всички. Но трябва да плащаш данъци за тях. Тук съм от 7 години и винаги съм бил изряден в това отношение.”

„Никой не ми каза нищо до 30 април, но аз съм убеден, че сме платили – изпълнили сме своето. Намя да назовавам имена, съобщения, писма. Говорих с Лигата и федерацията и те ми дадоха насоки. Бях съветван от членове на федерацията. И това ни доведе до провал в получаването на лиценз за Европа. Моите служители направиха всичко по правилник. Само глупак може да си помисли, че се опитваме да си спестим някакви си 300 хиляди евро, след като похарчихме 13 милиона, а сега губим 8 милиона (от неучастието в Лига Европа - б.р.).”

„Когато се успокоя, ще преценя кой ме подведе. Ние  сме добри хора и управляваме добре клуба. Други обаче успяха да ме отблъснат от играта. Приключих с футбола. Приключих. Подавам оставаката си като президент на Парма, а от 1 юли ще започне нова истария. Парма е за продан”, заключи Жирарди.